Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-30-2017, 09:49 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Neden Horlarız?




Horlamanın nedenleri ve tedavi yöntemleri

Horlama, uyku esnasında nefes alırken içimize çektiğimiz havanın dar bir alandan geçerek çevresindeki yumuşak dokuları titretmesi ile oluşan sese verilen addır. Horlamak uyuyan kişiye bir rahatsızlık vermez fakat etrafında bulunan insanları çıkan sesten dolayı rahatsız eder.


Horlama ilerleyen dönemlerinde önemli sağlık sorunlarına neden olabilir. Çünkü horlama nefesin kesilmesine sebep olur. Bu anlamda tedavi edilmeli ya da önlem alınmalıdır.
Horlamanın Nedenleri

Horlamanın çeşitli nedenleri vardır. Bunlar tedavi edilmediği sürece horlama daha da şiddetlenecektir.


Fazla Kilolar: İnsanların fazla kilolu olması ya da obezite gibi kilo problemlerinin olması boyun bölgesinde yağlanmaya sebep olur. Boğaz bölümünde oluşan yağlanma horlamaya sebep olur. Kilo ne kadar fazlaysa horlama o kadar şiddetli olur. Bu sorunun giderilmesi için kilo verilmesi gerekir.


Burun Tıkanıklığı: İnsanlar burnu tıkanık olduğu zaman rahat nefes alamazlar. Buruna alınan hava ister istemez sınırlanır. Bu da insanları ağız yoluyla nefes almaya zorlar. Böylece insanlar uykusunda istemeden de olsa horlar.


Uyku Pozisyonu: Horlamanın en önemli nedenlerinden biriside uyku pozisyonudur. Yatarken aldığınız pozisyon boğaz kaslarınızın daralmasına neden oluyorsa bu horlamaya sebep olur. Örneğin sırt üstü yatmak boğaz kaslarını daraltır. Sağa ya da sola dönerek yatarsanız horlamanın kesildiğini görürsünüz.


Uyku Apnesi: Uyku apnesi, uyku esnasında nefesin uzun süreli ya da kısa süreli olarak kesilmesi durumudur. Uyku apnesinin en önemli belirtileri arasında gürültülü horlamalar yer almaktadır.


Sinüzit: Sinüs boşluklarının kapanması insanlarda nefes almayı zorlaştıran bir durumdur. Bu durum sonucunda insanlarda uyku esnasında horlamalar görülebilir. Bunun nedeni nefes almakta yaşanan zorluktur.
Horlama Tedavisi

Horlama tedavisinin en önemli aşaması horlamaya sebep olan faktörlerin tespit edilmesidir. İlk adım olarak horlamanızın nedenini bulunur. Daha sonra bu problemlerin kaldırılması horlama sorununa çözüm olacaktır.
  • Uykunun düzenlenmesi
  • Sigara kullanımının bırakılması ya da azaltılması
  • Burun yapısında olan bozuklukların giderilmesi
  • Uyku apnesi varsa tedavi edilmesi
  • Yaşam tarzının düzenlenmesi
  • Uyumadan önce alkol alınmaması
  • Uyumadan önce ağır yemeklerin yenmemesi
  • Sırt üstü yatmak yerine yan yatılması horlamayı ortadan kaldıracak önlemler arasında yer alır.
Alıntı ile Cevapla