Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-01-2017, 08:03 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Diş taşı (Tartar) nedir, neden olur?

Tartar (diş taşı) nasıl oluşur bununla ilgili bilgiler aktaracağız. Diş taşları, bildiğimiz taşlardan biraz farklı bir yapıya sahiptirler. Diş taşı denmesindeki gaye, yumuşak bazı bakterilerin dişlerde birikerek zamanla taşa dönüşmesinden dolayıdır. Diş taşı oluşum süreci tamamen dişlerin temizliğine, yemeklerden sonra ve önce fırçalanma durumuna, ağız temizliğine ve diş ipi kullanımına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ağız bakımını aksatmadan yapan kişilerde tabiki de daha az diş taşı oluşumu gözlemlenecektir.

Diş taşı nasıl oluşur;

Diş taşı, tartar, yediğimiz besinlerdeki mikro bakterilerin dişlerimizin üzerinde birikmesiyle oluşur. Bu bakteriler zamanla temizlenmediğinden, dişler fırçalanmadığından dolayı ve diş ipi kullanılmadığından dolayı dişe yapışarak daha fazla bakteri çekmektedirler. Bu çekilen bakteriler diş üzerinde dişe nefes aldırmadıklarından dolayı, dişin üzerini kapatarak yumuşak olan bu mikroplar zamanla kireçlenecek ve sert bir hal alacaktır. Kireçlenmiş ve dişe yapışmış olan bu taşlar, eskisinden daha zor bir şekilde çıkartılabilir. Diş taşı oluşmadan önce temizliğine dikkat edilmesi daha güzeldir.
Düzenli diş fırçalayan kişilerde de görülebilir. Nasıl mı?
Diş fırçalama esnasında diş fırçamız dişlerin bazı ulaşılması zor kısımlarını temizleyemediklerinden dolayı diş aralarında kalan bakteriler de zamanla diş taşı oluşturabilmekte. Bu durumlarda diş ipi kullanılması, dişler arasındaki mikropların çoğalmasını önleyecektir ve diş taşı oluşumunu en aza indirecektir.
Alıntı ile Cevapla