Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-29-2014, 09:21 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Ciltte mucize yaratan 10 besin!

Cildinizin güzelleşmesini istiyorsanız bu besinlere öğünlerinizde mutlaka yer verin!








1. Keten tohumu

Omega-3 deposu olan keten tohumu yaşlanma karşısı etkisiyle bilinir. Yapılan bir araştırmada her gün tüketildiğinde ciltte kızarıklığa iyi geldiği ve taze bir görünüm verdiği kaydedilmiştir.
2. Mor ve mavi meyveler

Bu renklerdeki meyveler, cilt için en faydalı besinler arasındadır. Böğürtlen, karadut ve erik başta olmak üzere hepsi antioksidan açısından zengindir ve cildinizin genç görünmesini sağlar.
3. Ay çekirdeği

E vitamini açısından zengin ay çekirdeği, güneşin zararlı ışınlarından cildinizi korur. Tuzsuz ve fazla işlenmemiş olanları tercih edilirse cildinizi koruyan enfes bir atıştırmalıktır.
4. Çikolata

Çikolata sevenler, günlük makul miktarlarda siyah çikolata tercih edebilir. Akneye sebep olduğu görüşünün aksine cildi güzelleştirdiği bilinmektedir

5. Tatlı patates

Tatlı patates A ve C vitamini açısından zengindir. Bu vitaminler cilt güzelliği için çok önemlidir. C vitamini, cildin elastik dokusunu korurken A vitamini de antioksidan etkisiyle serbest radikallere karşı cildi savunur.
6. Domates

Likopen açısından zengin olan domates, bu antioksidanlar sayesinde cildinizi korur ve renk değişimlerini engeller.



7. Yoğurt

Yoğurdun içerisinde cildin sıkılaşmasını sağlayan proteinler bulunur. Bu sayede kırışıklıklara karşı etkilidir.
8. Kırmızı biber

1 adet kırmızı dolmalık biber, günlük C vitamini ihtiyacının tamamını karşılayabilir. Ayrıca B6 açısından da zengindir. Bu sayede kan akışını düzenler ve cildin canlı görünmesini sağlar. Ayrıca akneye karşı da etkilidir.
9. Somon

D vitamini zengini somon, kemikler, kalp ve beynin yanı sıra cildimiz için de faydalıdır. Omega-3 yağ asitleri akne, kırışıklık ve enflamasyona karşı etkilidir.
10. Ispanak

Ispanak, tam bir süper sebzedir. A, C ve E vitamini içeren ıspanak, pek çok cilt problemine iyi gelmesiyle bilinir. Her gün tükettiğinizde cildiniz içten temizlenecektir.

Alıntı ile Cevapla