Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-29-2014, 10:24 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Google’ın Sürücüsüz Arabası Çok Yakında Geliyor!

Google’ın 2011’in ilk çeyreğinde başladığı dev projesi çok yakında kullanıcılara sunulacak.






Sürücü ve direksiyon kontrolüne gerek kalmadan, belirlenen koordinatlar üzerinde hareket edecek otomobilin tamamlanmasına az kaldı.
Birkaç gün önce Google, Youtube üzerinden bir video yayınladı. Video’da bu projede hangi aşamada oldukları konusu yer alıyor. Google’da yeni açılan –sürücüsüz araba departmanı- müdürü Anthony Levandowski’nin dün yaptığı açıklamada: Birkaç yıl içinde sensörler gizlenip, kararlı ve hatasız hale getirilerek, sürücüsüz arabanın son kullanıcı için satışa sunulacağından bahsetti.
Projenin her ne kadar kısa sürede bitmesi istenilse de gerek donanım ve hata payının minimize edilmesinde gerekse kanuni hakların onaylanmasında detaycı davranıldığını belirtildi. Son kullanıcının sorunsuz bir randıman alabilmesi için günümüz otomobillerinden daha fazla teste tabi tutulacağı, bu nedenle uzun sürebileceği de vurgulandı.
Google’ın dev projesi olan sürücüsüz otomobili şimdilik sadece Amerika’nın California, Nevada ve Florida eyaletlerinde test edilme amaçlı kullanılıyor. Bu şehiriçindeki testlerin, kullanıcıların yorumları dikkate alınarak daha iyi bir verim alınabilecek hale getirilmesi için yapıldığı açıklandı.
Sürücüsüz kontrol sisteminin, son yapılandırmalar sonucunda sıfır hata payıyla çalıştığını söyleyen Levandowski, asıl önemli olan noktanın uzaktan kontrol eden kullanıcı tepkisinin olduğunu söyledi.
Şimdilik bu sürücüsüz otomobilin adı, tam anlamıyla belirlenmemiş. Projenin tamamlanmasıyla beraber bu kontrol kitinin farklı araçlara yerleştirilmesi de yapılan açıklamalarda yer alıyor.
Alıntı ile Cevapla