Konu: 10. Ev
Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-30-2014, 05:41 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart 10. Ev


10. EV

Doğal Burcu: Oğlak
Yönetici Gezegen : Satürn
Güçlü Gezegen : Mars
Şifre : Sosyal İzlenim
10.Ev Hakkında Detaylı Bilgiler

Onuncu ev kişinin sorumluluklarını ortaya koyarak, mesleki ve toplumsal saygınlığını, onur ve ününü, kariyerini, politika veya iktidar güçleriyle olan ilişkilerini gösterir.Kişinin hayatındaki iniş ve çıkışlar, ödül ve cezalar bu evde belli olur. Kişisel disiplin, başarıya ulaşmak için sıkı çalışma, irade ve sabır gösterme onuncu evin kapsamına girer.
Onuncu evi tanımlayan sözcükler sosyal konum, tutku, onur, uğraş, meslek, kariyer ve iştir. Burası, bir gezegenin gökyüzünde ulaştığı en yüksek noktadır. Öğlen vakti. Her şeyin açık seçik göründüğü, ortada bulduğu bir zamandır. Bu ev, mesleklerimizin, uzmanlık alanlarımızın evidir.
Bizi tanımayıp bir yerlere yerleştirme, bir kategoriye sokma gereği duyan insanların gözündeki imgemizi yansıtır…
Başka insanlarla olan ilişkilerimiz de bu eve dahildir. Patronumuz, bizim üzerimizde yetki sahibi olan herhangi bir kimse, otoriter bir anne ya da baba. Güneş’in ya da ayın onuncu evde ya da bu evin çizgisi üzerinde bulunduğu her zaman, şöhreti yakalama fırsatı doğar. Şöhret kesin olmasa da, önü açıktır.
Doğanın, kariyerini ve meşguliyetini belirler. Onuncu ev, şöhreti ve hemcinsleri arasındaki saygınlık derecesi bu eve bağlıdır. İş verenini veya bunun gibi kendisinden üsttekini ve ülkesindeki otoriteler ile ilişkisini tasvir eder. Son olarak ta anneyi tasvir eder.

Alıntı ile Cevapla