Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-30-2014, 06:27 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Yönetim Danışmanı

Kendine güveniyorsanız, esnek düşünebiliyorsanız ve karmaşık iş sorunlarını çözmeye hazırsanız büyük bir şirkette yönetim danışmanı olarak servet kazanabilirsiniz.

Yönetim danışmanlarının yaptığı iş genel olarak; şirketler hakkında bilgi toplamak, durum analizi yapmak ve karmaşık iş sorunları için çözümler üretmektir. Danışmanlar zamanlarının çoğunu müşterilerinin ofislerinde toplantı yaparak geçirirler.

Bireysel ya da takım halinde çalışırlar. İşletme okulundan yeni mezun oluyorsunuz ve büyük bir şirkette yönetim danışmanı olarak işe başlıyorsunuz. Karşınıza ilk çıkan kişi müşteriniz olan şirketin başkanı oluyor ve tabii ki heyecanlanıyorsunuz. "Aklınıza ilk gelecek şey 'Aman tanrım Genel Müdür ile konuşuyorum' olacaktır ama zamanla problem çözümü ön plana çıkacak ve bütün stresiniz kaybolacaktır" diyor büyük bir danışmanlık şirketinde yönetim danışmanı olarak çalışan Aslı Özan.

Büyük danışmanlık firmaları, şirketlerin yönetim stratejileri ile A'dan Z'ye ilgilenirken daha küçük danışmanlık şirketleri; üretim, operasyon ya da bilgisayar sistemleri danışmanlığı gibi belli konularda yoğunlaşırlar.

Alıntı ile Cevapla