Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-01-2014, 03:22 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Çalışan kadının güzellik saati

Çalışırken uygulayacağınız güzelleşme yöntemleri, sizin o işyerine ait olduğunuz izlenimini yaratmalıdır. Müdürünüzün ya da patronunuzun kopyası olmayın ama çalıştığınız işyerinin atmosferine uyum sağlayın.

Çalışan kadının makyaj yapmadan işyerine gitmesi doğru olmaz. Ama aynı şekilde baloya gidiyormuş gibi dikkat çekici bir makyaj da yapmamalı. İşyerindeki aydınlatma, makyajı biraz daha parlak gösterir.

Saç spreyi kullanmak artık geçmişte kaldı. Kadının saçları doğal görünümlü ama bakımlı olmalı. Rengi de sık sık değiştirilmemeli.

Ellerin bakımlı ve temiz olması çok önemlidir. Aşırı kısa ve aşırı uzun tırnaklar işyerinde yadırganır. Oje de alışılmış renklerde olmalı.

Çalışan kadınlar işyerinde saçlarına at kuyruğu modelini uygulamamalı. Eğer saçların toplanması gerekiyorsa, zarif bir tokayla tutturulmalı. At kuyruğu modeli bir işyeri için fazla sıradan ve çocuksu sayılır.

Etkisi dakikalarca geçmeyen ağır kokular, çalışan kadın için uygun değildir. Hafif ve çiçekli bir koku sürünmeli. Seksi ve baharatlı kokular, çalışan kadın için uygun değildir.

Alıntı ile Cevapla